· Rijangstbegeleiding
· April 2020

Zo’n 15 jaar geleden ontzettend onzeker geworden achter het stuur en daarom nooit meer gereden. Denken aan autorijden zorgde al voor benauwdheid en paniek. En toen werd ik zwanger en met een baby wil je toch in geval van nood naar een dokter kunnen rijden…
Nerveus begonnen aan de reeks van 5 keer 3 uur maar na de eerste ‘les’ bleek het minder eng te zijn dan ik dacht. Het is een intensief traject maar door opbouwende ‘griezeligheids’graad, gesprekken, oefeningen voor thuis en de nuchtere feedback van Marianne kan ik inmiddels met mijn eigen auto (en familie) ontspannen de weg op. En ik had nooit verwacht dat ik dit zou zeggen maar… autorijden is inmiddels zelfs leuk!

lieve groet,
T

· Rijangstbegeleiding
· Februari 2020

Wat werd ik in het begin moe van de les. Een hele ochtend bezig zijn met autorijden, waar ik zo angstig voor was. Na de eerste les was ik de rest van de dag gevloerd, maar dat ging in de lessen daarna over. Ik heb veel gehad aan de technische aanwijzingen die mij houvast geven bij het rijden, parkeren, anticiperen enzovoort. Net even andere aanwijzingen dan dat ik 35 jaar geleden leerde. Maar vooral heb ik veel gehad aan de gesprekken, het type vragen, de NLP-oefeningen en de aanhoudende inzet van Marianne om mij van negatief naar positieve gedachten over mijn eigen rijstijl te laten gaan. Ik had bij de intake een click met haar en die is alleen maar gegroeid. Daar ben ik heel blij mee geweest, en nog. Ik hoor Mariannes aanwijzingen en bemoedigingen in mijn hoofd, elke keer als ik rijd.
Ik ben gaan accepteren dat ik autorijden niet leuk vind en dat het een inspanning voor me is, maar ik ben het blijven doen. Ik ben nu 3 maanden verder na de lessen en zorg ervoor dat ik 2 à 3 keer per week rijd. Ook al is het alleen maar boodschappen halen, ik moet de auto in. Dat helpt me echt om steeds meer positief te worden en dus steeds minder angstig. Ik heb mezelf overwonnen, en nu ben ik dat aan het onderhouden. Niet met plezier, wel met het genoegen dat ik steeds meer mijn vrijheid heb.

· Rijangstbegeleiding
· Januari 2020

Ik heb 5 jaar geleden mijn rijbewijs gehaald. De stap naar alleen rijden, zonder instructeur naast me, viel mij erg tegen. Ik heb misschien 3 keer gereden en daarna ben ik het gaan vermijden. Ik kreeg het al benauwd als ik aan auto rijden dacht en ik durfde de auto niet eens een meter te verplaatsen toen de vuilnisman niet door onze straat paste. Ik heb ooit één rijles bij een gewone instructeur gevolgd, maar dat maakte mijn rijangst alleen maar groter. Ik besefte dat ik echt iemand nodig had die gespecialiseerd was in rijangst en zo kwam ik bij Marianne terecht. Ik ben ontzettend blij dat ik die stap genomen heb. Ik kon me niet voorstellen dat ik na 5 lessen van mijn angst af zou zijn, maar ik ben er maar gewoon aan begonnen. De eerste les durfde ik niet eens mijn (rustige) straat uit te rijden, maar door de goede rustige opbouw van de lessen en veel tussendoor oefenen heb ik erg veel overwonnen. Ik vond het ook fijn dat we samen wat noodsituaties hebben geoefend. Ik hoop het nooit te hoeven gebruiken, maar het is fijn om te weten wat je in zo’ n situatie moet doen. Ik vond het een heel intensief proces, maar nu, na 6 lessen, durf ik weer alleen te rijden. Gisteren heb ik zelfs voor het eerst alleen over de snelweg gereden, in het donker! Ik was zo trots op mezelf. Het voelt alsof er een nieuwe wereld voor me open gaat. Het niet durven rijden beperkte me eigenlijk enorm. Heel erg bedankt voor je fijne lessen en je vertrouwen, Marianne!

Groet Hagar

· Rijangstbegeleiding
· Augustus 2019

Na een aanrijding werd ik steeds onzekerder achter het stuur: ik had het gevoel dat ik ongeschikt was om auto te rijden en deed het steeds minder. Het was een hele stap om contact op te nemen met Marianne en de training te gaan doen, maar ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan. Ik weet nu zeker dat ik het kan, ik heb meer overzicht en blijf daardoor rustiger tijdens het rijden. Met dank aan Marianne!

Hartelijke groet,
Monique

· Rijangstbegeleiding
· Maart 2019

Toegeven dat je rijangst hebt is een enorme stap. In mijn geval was ik vooral druk bezig om het autorijden te vermijden. Er waren altijd goede excuses te verzinnen om toch maar niet zelf te gaan rijden. Aangezien ik me op een gegeven moment realiseerde hoe afhankelijk ik mezelf daarmee maakte, heb ik na lange tijd de stoute schoenen aangetrokken en zo kwam ik bij Marianne terecht. Ik zou iedereen met rijangst een Marianne gunnen. Ze is stoer en streng en aardig en warm. Met ferme hand zorgt ze dat je dingen doet die je niet meer durft en prijst je hier vervolgens voor. Een echte fan van autorijden ben ik nooit geweest en zal ik ook niet worden, maar mede dankzij Marianne ben ik weer onafhankelijk en heb ik mijn vrijheid terug.

· Rijangstbegeleiding
· Februari 2019

Ruim tien jaar had ik zelf niet meer gereden. Iedere keer vond ik wel een excuus om niet te hoeven rijden en uiteindelijk weerhielden angst en onzekerheid mij om weer achter het stuur te stappen. Eind 2018 vond ik het mooi geweest: ik wilde weer zelf de weg op durven en me vrij en onafhankelijk voelen. Wat ben ik blij dat ik dit proces met Marianne ben aangegaan!

Ik voelde me begrepen door haar en er was ruimte voor mijn onzekerheid. Na de eerste sessie werd het duidelijk dat ik eigenlijk nul rijervaring had en de auto echt niet onder controle had. Dat ontmoedigde me wel even. Maar door zelf te oefenen, het geduld van Marianne, de rustige opbouw van de sessies en haar oefeningen die me hielpen om ontspannen in de auto te zitten, kreeg ik steeds meer vertrouwen. En ja hoor, na 5 sessies zit ik trots achter het stuur. En tegen al mijn verwachtingen in heb ik er soms stiekem zelfs plezier in J

Dank voor je hulp en vertrouwen, Marianne!

· Rijangstbegeleiding
· Januari 2019

Floortje

Comments: Lieve Marianne,

De stap om toe te geven dat ik hulp nodig had om van mijn rijangst af te komen, vond ik niet gemakkelijk. Na onze intake wist ik gelijk dat ik mij erg bij jou op mijn gemak voelde en dat we samen dit konden overwinnen. Net mijn laatste sessie gehad en ik ben ontzettend blij dat ik dit proces met jou ben ingegaan. Jouw zorgvuldige aanpak, gesprekken vooraf aan de lessen, afspraken over ‘huiswerk’ en kleine pauzemomenten tijdens de lessen om te evalueren en even ‘tot rust te komen’ waren erg fijn! Mijn rijangst is geen angst meer en de drempel om zelf alleen de auto te pakken is zo laag geworden, dat ik het ook daadwerkelijk doe. Ik ben vastbesloten om dit vol te houden en verder uit te bouwen. Ik ga onze leerzame én gezellige sessies missen!  Dank je wel!

· Rijangstbegeleiding
· November 2018

Ik ben in augustus 2018 gestart met de rijangst begeleiding en Marianne heeft mij ontzettend veel vaardigheden bijgebracht waardoor ik nu zelfverzekerder achter het stuur zit. Marianne heeft veel kennis over het verkeer in het algemeen en deelt tijdens de begeleiding ook feiten, tips en weetjes waardoor ik meer interesse kreeg in autorijden en deelnemen aan het verkeer. Na ruim 10 jaar zit ik met veel meer plezier in de auto en door het overwinnen van mijn angst is mijn hele leven in beweging gekomen. Marianne ik heb ontzettend veel van je geleerd, nogmaals bedankt!

· Rijles
· Februari 2018

Nienke

Het is alweer een tijdje geleden dat ik rijlessen kreeg van Marianne. Maar pas kwam ik haar tegen en zwaaide ze enthousiast naar me. Toen bedacht ik me dat ik nog geen review had geplaatst, dus bij deze.

Ik reed best onzeker en maakte soms geen progressie, maar dankzij Marianne zit ik nu al heel wat maanden zelfverzekerd achter het stuur. De weg hiernaar toe was zeker niet makkelijk, maar Marianne heeft me er doorheen gesleept en bleef zich 100% inzetten voor mij. Wanneer ik iets niet snapte, probeerde ze het op een andere manier uit te leggen en desnoods op nóg een andere manier. Ik bewonder hoeveel geduld zij met mij heeft gehad, want ik was niet altijd de makkelijkste leerling.

Ik vind het mooi dat Marianne niet alleen voor het felbegeerde rijbewijs gaat, maar er juist ook voor gaat dat jij later een goede zelfstandige bestuurder bent. En naast dat het leerzame lessen waren, kon het ook erg gezellig zijn in de auto.

Kortom: onwijs bedankt Marianne!

· Rijles
· Februari 2018
LuLi

Dankzij de super leerzame lessen mijn rijbewijs gehaald! Als je goed en veilig wilt leren rijden, dan ben je bij Marianne aan het goede adres! Heel erg bedankt Marianne ben er nog elke dag super blij mee!

· Rijles
· November 2017
Huibert

Dank je wel Marianne! Voor al die uren en tijd die je in me gestoken heb en rijlessen die we gehad hebben. We hebben van alles meegemaakt en daar wil ik je nogmaals voor bedanken! Ik waardeer je geduld en professionaliteit… Groetjes huibert😀👍🚗

· Rijangstbegeleiding
· Juni 2017
Jessy

Lieve Marianne,

Ik had 25 jaar niet meer gereden. Ik had echt enorme rijangst, was bang voor andere verkeersdeelnemers en ik vond 50 km per uur al veel te hard.
Jij hebt goed geluisterd naar mijn angsten en je maakte een op maat gesneden lessenpakket om mij van mijn rijangst af te helpen. Van bewust waarnemen, gedrag op de rotonde, gebruik maken van je spiegels, defensief rijden, een noodstop maken tot gasgeven en snelheid maken om goed op de snelweg in te kunnen voegen. En nu durf ik weer te rijden, gewoon in de wijk maar ook op de snelweg.
Heel erg bedankt voor de manier waarop je mij weer zelfvertrouwen hebt gegeven.

Ik ben autorijden weer leuk gaan vinden.

Lieve groet, Jessy

· Rijles
· Mei 2017
Evelien

Lieve Marianne,

Toen ik afgelopen zomer bij jou instapte was ik heel erg onzeker achter het stuur. Naar mate ik meer lessen kreeg, begon dit weg te trekken. Je bent niet alleen een rijinstructeur , maar je gaat ook dieper. Je helpt mensen ook van bepaalde angsten of zenuwen af. Dingen die je lastig vind, worden met extra aandacht behandeld en herhaald. Je bent een topper !

Kusjes Evelien

· Rijles
· April 2017
Michiel

Met plezier kijk ik terug op het lessen bij marianne. Niet alleen lukt het mij om goed auto te rijden, maar zit ik ook zelfverzekerd achter het stuur. Geen situatie komt voor mij meer onverwachts, omdat alles duidelijk behandeld is tijdens het lessen. Niet alleen waren de lessen goed en duidelijk, het was ook gezellig in de auto. Ik heb veel kunnen lachen en met plezier alles kunnen leren.

Bedankt voor deze top tijd!

· Rijangstbegeleiding
· April 2017
Evelien

Lieve Marianne,

Wat ben ik blij dat ik de stap heb durven zetten om weer te gaan auto rijden. Ik was bang om andere weggebruikers in gevaar te brengen jij hebt mij op een zeer professionele manier van mijn rijangst afgekregen. Door veel te praten, herhalen en het geven van zelfvertrouwen zit ik nu met veel plezier weer achter het stuur!
Marian, ik ben je zo dankbaar! Je bent een Topper!!!
Liefs Evelien

· Rijles
· December 2016
Daphne

Lieve Marianne,

Eerst zat ik bij een rijschool waarbij ik na zoveel lessen nog geen steek verder kwam, toen besloot ik over te stappen van rijschool en kwam ik bij jou terecht. Na leerzame, gezellige en leuke lessen waarbij ik veel heb geleerd mag ik nu dan toch echt zeggen dat ik mijn rijbewijs heb gehaald!

Je bent een ontzettend goede rij-instructriece, je stelt de leerlingen op hun gemak en je hebt oog voor de auto en weggebruikers om je heen!

Liefs, Daphne

· Rijles
· September 2016
Demi

Marianne,

Wat hebben we gekibbeld in het begin. Ik natuurlijk eigenwijs als wat en eigenlijk had jij gewoon het beste met me voor.

Ondanks een ruwe start werd het toch gezellig in de auto! Je bent een eerlijke en rechtvaardige vrouw en wilt je leerlingen het beste van het beste leren.

Hou die eigenschap vooral vast want daardoor leren je leerlingen niet wat ‘ff’ goed is, maar tips die ze hun hele rij carierre bij blijven!

Succes met je rijschool!
Demi

· Rijles
· September 2016
Familie Visser

Hoi Marianne,

Op deze manier willen we je nog eens extra bedanken voor alles wat je Robin hebt geleerd!!

We hebben zojuist zijn rijbewijs aangevraagd bij de gemeente en eind van de week kan hij het ophalen.

Vol vertrouwen zullen we straks bij hem in de auto stappen dankzij alles wat jij hem bijgebracht hebt.

Top dat je enkele lessen met hem naar “de grote stad” bent geweest. Iets waar onze dorpskinderen niet dagelijks komen

maar wel heel belangrijk om te weten hoe het verkeer er daar aan toe gaat.

We zijn zeer tevreden over jouw manier van aanpak en lesgeven en zullen je zeker bij anderen aanraden!

Heel veel succes verder met je rijschool en….. Liza mag vanaf

augustus 2018 gaan lessen dus…..

· Juni 2016
Algemeen Dagblad

· Rijangstbegeleiding
· Juni 2016
Renske, Utrecht

Nooit gedacht dat ik er vanaf zou komen, toch gelukt!