Mijn naam is Marianne van Oort.

Ooit ben ik in het streekvervoer begonnen als bus-en trambestuurder. Na een tijdje was ik toe aan iets anders en besloot ik om rijinstructeur te worden, met als doel les te geven op auto, vrachtauto, bus en aanhanger. Dat heb ik meerdere jaren met veel plezier gedaan. Ik heb veel ervaring opgedaan en het heeft me mensenkennis en inzicht in de verschillende denkstijlen gebracht.

Naast het lesgeven hoorde bij mijn werk ook het nascholen en trainen van beroepschauffeurs, waar ik regelmatig te maken kreeg met chauffeurs met angst, soms na een ongeval.
Hoe angst ontstaat, wat het doet in je brein, met je lichaam, gedachten en handelingen, dat wekte mijn interesse in hoge mate.
Om die reden ben ik de intensieve éénjarige opleiding NLP practitioner met specialisatie verkeersangst gaan volgen bij De Coninck Traffic Management.(NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren). Hierna mocht ik me Rijinstructeur+noemen.

In de lespraktijk had ik ook regelmatig te maken met leerlingen met een lichte tot zwaardere vorm van A.D.H.D.en autisme spectrum stoornis.  Om ook deze leerlingen zo goed mogelijk te kunnen opleiden heb ik een cursus gevolgd bij de Verkeersacademie. Geen leerling of cliënt is hetzelfde. Je kunt niet één methode gebruiken die op iedereen toepasbaar is, en dat is nou precies voor mij de uitdaging!

Het slagingspercentagevan mijn leerlingen is hoog (80% gemiddeld). Dat komt  doordat ik graag wil dat leerlingen niet met de hakken over de sloot een rijbewijs halen, maar ook nog wat “over” hebben, zodat ze als ze eenmaal een rijbewijs hebben zich ook in lastige situaties overal kunnen redden. Ik ga voor veiligheid en kwaliteit!

Sinds enkele jaren vorm ik met mede rijangstspecialisten Aljo Rolf en Noor Moussault een intervisiegroep die onze expertise zeer ten goede komt. Meer informatie over ons kun je vinden op www.rijangsttherapie.com

Ik volg jaarlijks cursussen, een masterclass, bijscholing, congressen en lezingen om mijn kennis en vaardigheid te verdiepen en verbreden.

Ik ben in het bezit van de volgende lesbevoegdheden:

Instructie B Auto
Instructie CVrachtauto
Instructie DBus
Instructie EAanhanger
(achter BCD)
Ris instructeur(Rijopleiding In Stappen)
Rijinstructeur +Rijangstspecialisme

 

Opleidingen:

Rijinstructeursopleiding autoVerkeersacademie Nieuwegein
Rijinstructeursopleiding vrachtauto, bus en aanhangerVerkeersacademie Nieuwegein
Nascholing omgaan met autisme en ADHDVerkeersacademie Nieuwegein
Cursus trainer BBS (trainen en nascholen van beroepschauffeurs) De Coninck Traffic Management
Rijinstructeur Plus Opleiding (NLP practitioner met specialisatie verkeersangst)De Coninck Traffic Management
5 x 1 dag Masterclasses RijangstbegeleidingDe Coninck Traffic Management
Cursus RijangstcoachRijangstlabel
4 x BijscholingdagenRijangstlabel
2 x jaarlijks workshops en lezingenNVNLP
Cursus Ericksoniaanse HypnotherapieMindspring

 

Fotostudio Marks